Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Ξεμπλέκοντας τα μπλεγμένα

Η νύχτα γίνεται μέρα. Ξυπνάς το πρωί και δεν θέλεις να ανοίξεις τα μάτια σου. Δεν θέλεις να ξυπνήσεις σαν να αρνείσαι να ζήσεις ακόμη μία μέρα. 
Εκεί που οι δυσκολίες συνέχεια κορυφώνονται σαν μια ανοδική πορεία χωρίς τελειωμό. Εκεί που οι δικοί σου μοιάζουν ξένοι, γιατί έχεις μάθει καλά πως αγάπη και μίσος είναι σχεδόν το ίδιο, τόσο μικρή η διαφορά. Σε έχουν κουράσει, κι αυτοί και όλοι, όλα. Δεν θέλεις να νιώσεις ξανά την οργή, αλλά είναι αναπόφευκτο. 
Διαδίδεις μία άλλη εκδοχή της πραγματικότητας που θέλει εσύ να είσαι το επίκεντρο της προσοχής, η περιζήτητη, αυτή που δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτα ενώ όντως δεν κάνει και πολλά. Αλλά όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι του εαυτό σου, παιχνίδι και βάσανο μαζί που καμιά φορά μπερδεύεσαι μέχρι κι η ίδια χωρίς να έχεις την ικανότητα να ξεχωρίσεις το ψεύτικο από το αληθινό, όλα μπερδεύονται μέσα σου έτσι όπως τα έχεις μπερδέψει εσύ. Δεν βγάζεις άκρη, όλοι οι άλλοι όμως πιστεύουν ακόμη σε αυτά που εσύ προωθούσες και αυτό σε βοηθά να βολεύεσαι μέσα στο μπέρδεμα που έχεις δημιουργήσει χωρίς να αναγκάζεσαι να ξεφύγεις από αυτό, αλλά ούτε και να θέλεις να μείνεις.
Μία μέρα χωρίς σύννεφα δεν πας να πει πως είναι ηλιόλουστη. Όλα είναι εξίσου μπερδεμένα, στην τελική ο καθένας ζει μέσα σε ένα μπέρδεμα και είτε είναι ο ίδιος του δημιουργός αυτού, είτε κάποιος άλλος. Ακόμη κι αυτοί που πιστεύουν πως όλα είναι ιδανικά στην ζωή τους, είναι αυτοί που είναι σε χειρότερη μοίρα από κάθε άλλον, έχουν βυθιστεί τόσο βαθιά στο ψέμα που τους είναι αδιανόητο να επιλέξουν το δρόμο της αλήθειας. 
Ο εγωισμός βοηθά σε αυτό, σκέψου πως βοηθά μέχρι και στο να μισήσεις αυτόν που αγαπάς. Με το που υποχωρήσει αυτός, φεύγει το μίσος κι έρχεται η αγάπη. Κι αυτό μπέρδεμα, διαχώρισε αν μπορείς το μίσος από την αγάπη, αλλά με το πρώτο σφάλμα δοκίμασε να προσπαθήσεις πάλι, θα τα καταφέρεις; Ότι είχες διαπιστώσει θολώνει, κι όλα συγχέονται πάλι μέσα στο κεφάλι σου τόσο αρμονικά, σαν να είναι στη φύση τους να είναι μπλεγμένα τόσο περίπλοκο, σαν το καλώδιο τον ακουστικών σου που είναι πιο εύκολο να κοπεί παρά  να ξεμπλεχτεί την ώρα που σου τηλεφωνεί κάποιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου