Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Τέλειες ατέλειες (;) ..

Μα τι κι αν όλα μοιάζουν ιδανικά; Τι κι αν θέλεις όλα να είναι τέλεια; Τίποτα δεν είναι πραγματικά άριστο από κάθε οπτική γωνία..

Ο κάθε ένας έχει την δική του κρίση, τις δικές του βλέψεις, τον δικό του τρόπο κριτικής και αξιολόγησης των καταστάσεων και γενικότερα όλων των θεμάτων στην ζωή του.. Όσο κι αν κοπιάζεις να φτάσεις το άπταιστο, τόσο απομακρύνεσαι από αυτό.. Για την ακρίβεια, οτιδήποτε δεν είναι "εσύ", δεν μπορεί να είναι όμορφο και μην απορείς γιατί. Απλά δεν είναι αυθεντικό!

Παλεύουμε καθημερινά ακατάπαυστα. Επιδιώκουμε με αλλεπάλληλες προσπάθειες  να φτάσουμε εκεί, που δεν είναι κανείς άλλος, στην κορυφή.. Η πορεία είναι δύσκολη, δύσβατη, μοναχική.. Ακόμη και οι πιο δυνατοί δεν την αντέχουν, καθώς δεν είναι αυτό που πραγματικά επιθυμούν, αυτό που πραγματικά θέλουν να αγωνιστούν..

Οι δυσκολίες, οι τρικυμίες, οι συγκρούσεις είναι πολλές, διαδοχικές κ ατελείωτες.. Χρειάζεσαι πολλή ενέργεια και αληθινή επιθυμία για να φτάσεις στον στόχο σου, τον προορισμό σου! Κάπου εδώ είναι η τελική φάση διαφοροποίησης του κάθε ανθρώπου.. Εδώ, σε αυτή την φάση φαίνεται αν χαράζεις το δικό σου μονοπάτι ή απλά προσπαθείς να ρίξεις στάχτη στα μάτια του κόσμου ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι με άλλους που προηγήθηκαν και απλά αγωνίζεσαι για την πρόκριση ή αλλιώς την πιο πιστή αντιγραφή!
Κάθε τι που αντλείς από μέσα σου είναι μαγικό, πανέμορφο, αληθινό. Η κάθε μικρή ή μεγάλη ατέλεια σε διαφοροποιεί από όλους τους υπόλοιπους..

Για εμένα αυτή είναι η τελειότητα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου